Filtru pe categorii
  • views 25685 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu varză

Ingrediente:

  • 1½ pahare făină de grîu,
  • 1 ou,
  • ½ pahar unt topit,
  • 1 linguriţă ulei,
  • 2/3 pahar apă,
  • linguriţă sare.

Pentru umplutură:

  • 2/3 de căpăţînă de varză,
  • 4 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • 3 linguri apă,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit şi se pun cîte 2-3 împreună. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-le plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230-240°C.

Prepararea umpluturii: Varza se taie fidea, se sărează, se pune într-un ceaun cu grăsime călită, se adaugă apă şi se înăbuşă pînă devine moale, apoi se răceşte şi se adaugă ceapa prăjită şi verdeaţa tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Trifăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Citeşte mai departe