Filtru pe categorii
  • views 11261 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc înăbuşită cu fasole

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1½ pahare fasole albe,
  • 3 linguri ulei sau untură de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri de pastă de roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • ½ lingură verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin.

Mod de preparare:

Fileul de porc de la omoplat sau de la pulpă se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte cu ceapa tăiată cuburi, apoi se pune în ceaun, se acoperă cu apă şi se înăbuşă pînă carnea este pe jumătate gata. Fasolea se pune la muiat pentru 5-7 ore, se fierbe pînă devine moale (dar întreagă), se sărează după ce este gata şi se adaugă la carne, se mai pune pastă de roşii prăjită şi se înăbuşă totul pînă este gata. Usturoi pisat, foi de dafin şi piper se adaugă înainte de a se scoate de pe foc. Se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Orehovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Citeşte mai departe