21 octombrie 2010, 12:37 views 18734

Carne de porc înăbuşită cu fasole

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1½ pahare fasole albe,
  • 3 linguri ulei sau untură de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri de pastă de roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • ½ lingură verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin.

Mod de preparare:

Fileul de porc de la omoplat sau de la pulpă se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte cu ceapa tăiată cuburi, apoi se pune în ceaun, se acoperă cu apă şi se înăbuşă pînă carnea este pe jumătate gata. Fasolea se pune la muiat pentru 5-7 ore, se fierbe pînă devine moale (dar întreagă), se sărează după ce este gata şi se adaugă la carne, se mai pune pastă de roşii prăjită şi se înăbuşă totul pînă este gata. Usturoi pisat, foi de dafin şi piper se adaugă înainte de a se scoate de pe foc. Se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2022 locuitori

Coteala este un sat şi comună din raionul Briceni. Coteala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Coteala este situat la o distanță de 24 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2022 de oameni. Prima atestare documentară a satului Coteala datează din anul 1437, cînd aşezarea se afla în stăpînirea boierului Mihail de Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.