15 martie 2011, 10:18 views 18566

Carne de porc cu morcov şi pătrunjel

Ingrediente:

•    1 kg de carne de porc de la piept fără os,
•    2 linguri de unt,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    0,5 linguriţă de paprica,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    2-3 foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, grăsimea în plus, lăsaţi un strat de numai 0,5 cm. Usturoiul şi foile de dafin se mărunţesc, carnea se unge cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin şi usturoi. Legumele spălate şi curăţate se taie pai, se trec prin sare măruntă. Cu ajutorul cuţitului cu lama subţire sau cu acul de bucătărie faceţi incizii şi înfigeți legumele. Lăsaţi să se marineze 12-24 de ore (în dependenţă de cît de tînără e carnea), într-un vas emailat. Semifabricatul marinat se pune într-o tavă unsă cu ulei vegetal, pe carne se pun bucăţele de unt se acoperă cu o frunză de varză (în varianta modernă – cu folie de aluminiu) şi a se coace la cuptor la temperatura de 190-200 grade timp de 45 minute.

Carnea este gata, atunci cînd dacă o înfigeţi din ea curge un suc incolor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.