Filtru pe categorii
  • views 14300 Vizualizări
  • posts 0

Pulpă de porc înăbuşită cu cartofi

Ingrediente:

  • 2 pulpe de porc fără oase (0,8-1 kg).

Pentru marinadă: 

  • 2 linguri de sare,
  • piper negru praf,
  • 1 lingură de paprica,
  • 3-5 foi de dafin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 păhare de suc de tomate.

Pentru garnitură:

  • 6-8 cartofi,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se unge cu un amestec de ulei, usturoi pisat, sare şi condimente şi se pune la marinat pentru 24 ore, apoi se înlătură foile de dafin, carnea se pune într-o tavă, deasupra se toarnă sucul de roşii si zeama, care s-a format în timpul marinarii, se acoperă cu folie de aluminiu şi se înăbuşă la temperatura de 180 °C timp de 1,5 ore. Cînd este gata, carnea se scoate folia de aluminiu şi se rumeneşte în cuptor la o temperatura de 200 °C timp de 5-7 minute. Se serveşte presărată cu verdeaţă şi usturoiul pisat. 

Prepararea garniturii: Cartofii se curăţă, se taie felii, se rumenesc în tigaie şi se dau la cuptor pînă sunt gata. Se presară cu usturoi pisat şi verdeaţă şi se garnisesc cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zagarancea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Citeşte mai departe