Filtru pe categorii
  • views 13739 Vizualizări
  • posts 0

Pulpă de porc înăbuşită cu cartofi

Ingrediente:

  • 2 pulpe de porc fără oase (0,8-1 kg).

Pentru marinadă: 

  • 2 linguri de sare,
  • piper negru praf,
  • 1 lingură de paprica,
  • 3-5 foi de dafin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 păhare de suc de tomate.

Pentru garnitură:

  • 6-8 cartofi,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se unge cu un amestec de ulei, usturoi pisat, sare şi condimente şi se pune la marinat pentru 24 ore, apoi se înlătură foile de dafin, carnea se pune într-o tavă, deasupra se toarnă sucul de roşii si zeama, care s-a format în timpul marinarii, se acoperă cu folie de aluminiu şi se înăbuşă la temperatura de 180 °C timp de 1,5 ore. Cînd este gata, carnea se scoate folia de aluminiu şi se rumeneşte în cuptor la o temperatura de 200 °C timp de 5-7 minute. Se serveşte presărată cu verdeaţă şi usturoiul pisat. 

Prepararea garniturii: Cartofii se curăţă, se taie felii, se rumenesc în tigaie şi se dau la cuptor pînă sunt gata. Se presară cu usturoi pisat şi verdeaţă şi se garnisesc cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rîşcani

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Citeşte mai departe