Filtru pe categorii
  • views 30012 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc împănată cu prune uscate, la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (jambon sau piept),
  • 1 pahar prune sau caise uscate,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • 150g slănină,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Fructele uscate se opăresc, se înlătură sîmburii. Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se sărează, se pipărează şi se amestecă. Din tocătură se formează nişte „franzeluţe" cu lungimea 5-7 cm şi cu grosimea 1 cm şi se congelează. Carnea spălată şi curăţată de pieliţe şi tendoane se străpunge de-a lungul fibrelor şi se împănează cu „franzeluţele" congelate şi cu prune sau caise. Carnea împănată se sărează, se pipărează şi se înveleşte în folie de aluminiu (cu partea poleită înăuntru). Se dă la cuptor la temperatura de 180-200°C pentru 1-1,5 ore. Se scoate folia de aluminiu cînd e gata carnea ca să se rumenească carnea, temperatură se măreşte pînă la 230-240°C.

Carnea se serveşte (caldă sau rece) tăiată felii.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Orhei

Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Citeşte mai departe