Filtru pe categorii
  • views 10920 Vizualizări
  • posts 0

Piept de porc cu sos acru-dulce

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc de la piept,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lingură muştar,
  • ½ pahar oţet de mere,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se înlătură oasele, carnea se taie bucăţi, se freacă cu un amestec de zahăr, sare, piper şi muştar, apoi se marinează 1-2 ore. După aceasta carnea se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se dă la cuptor. Zeama, care a o lasă carnea, se strecoară, se amestecă cu oţet şi se fierbe pînă se îngroaşă sosul. Turnăm sosul pe carne înainte de a fi servită. Acest fel de mîncare se potriveşte minunat cu fructe şi legume marinate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grozeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Citeşte mai departe