21 octombrie 2010, 13:52 views 73714

Chifteluţe

Ingrediente:

  • 350 g carne de porc,
  • 400 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 1 lingură ulei,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru sos:

  • 4 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 1½  pahare bulion de carne,
  • acid citric,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.

Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
1269 locuitori

Jora de Jos este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1269 de oameni. Satul Jora de Jos a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.