Filtru pe categorii
  • views 82344 Vizualizări
  • posts 0

Tocană de porc cu mămăligă

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 40 g slănină,
  • 5 cepe,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • roșii.

Mod de preparare:

Carnea se taie feliuţe şi se prăjeşte cu slănină. Se adaugă ceapa tăiată semiinele, sarea, piperul, foile de dafin. Usturoi pisat, adăugăm cînd e gata.
Tocana se serveşte cu mămăligă, se garniseşte cu pătrunjel şi felii de roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Roşcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1650 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.

Citeşte mai departe