Filtru pe categorii
  • views 16642 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc cu prune

Ingrediente:

•    500 g de carne de porc,
•    1 pahar de prune,
•    2 cepe,
•    3linguri de ulei vegetal,
•    2-3linguri de vin sec,
•    1½linguri de piure de roşii sau pastă,
•    1½ făină de grîu,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 pahar de orez.

Mod de preparare:

Carnea de porc pregătită se taie bucăţi nu foarte mari, se sară, se piperează, se prăjeşte, adăugîndu-se ceapa. Spălăm prunele, înlăturăm sîmburii, fierbem înăbuşit cu adaos de vin roşu sec. În cazan se amestecă carnea prăjită cu ceapă, prunele cu zeama lor, roşiile prăjite şi ele şi făina prăjită şi ea şi diluată cu bulion, adăugaţi sare şi fierbeţi înăbuşit pînă este gata.

Înainte de se servi puneţi orezul fiert pe farfurie, carnea cu prune, turnaţi sos obținut la fierbere.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cornești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
2038 locuitori

Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.

Citeşte mai departe