Filtru pe categorii
  • views 26649 Vizualizări
  • posts 0

Pîrjoale ca la Chişinău

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de făină de grîu.

Pentru liezon:

  • 2 ouă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele şi se da prin maşina de tocat de 2 ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine. Se formează pîrjoale, se trec prin făină şi liezon, se rumenesc în tigaie pe ambele părţi şi se coc în cuptor pînă sunt gata.

Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ivancea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Citeşte mai departe