Filtru pe categorii
  • views 25554 Vizualizări
  • posts 0

Pîrjoale ca la Chişinău

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de făină de grîu.

Pentru liezon:

  • 2 ouă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele şi se da prin maşina de tocat de 2 ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine. Se formează pîrjoale, se trec prin făină şi liezon, se rumenesc în tigaie pe ambele părţi şi se coc în cuptor pînă sunt gata.

Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Slobozia-Cremene

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1461 locuitori

Slobozia-Cremene este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Soroca și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Slobozia-Cremene a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe