Sarmale asortate
Mod de preparare:
În dependenţă de anotimp şi de regiune sarmalele în Moldova sînt preparate nu numai în frunze de viţă-de-vie şi varză, ci şi în măcriş, în frunze tinere de arţar, podbal, sfeclă. Înainte să fie folosite ele sunt opărite în apă sărată. Apoi se pregătesc conform reţetei „Sarmale moldoveneşti”. Vor fi mai apetisante la servire sarmalele asortate învelite într-o frunză mare de varză.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1430
- Populația:
- 1402 locuitori
Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.