21 octombrie 2010, 14:31 views 20137

Dovlecei copţi cu carne de porc

Ingrediente:

  • 4 dovlecei,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar de smîntînă nu prea grasă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 300 g carne de porc,
  • 2 linguri orez sau crupe de porumb,
  • 2 cepe,
  • 3-4 roşii,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Dovleceii se taie de-a lungul în 3-4 părţi, miezul se înlătură. Fiecare bucată se presară pe dinăuntru cu sare şi piper, se umplu astfel ca umplutura să iasă peste margini. Într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi se pun dovleceii umpluţi, se presară cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor. Cu 10 minute înainte de a se scoate de pe foc se acoperă cu smîntînă şi bulion. Dovleceii se servesc acoperiţi cu sosul în care s-au copt, presăraţi cu verdeaţă. 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapa mărunţită şi roşiile date prin răzătoare, cu sare, piper şi verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.