Filtru pe categorii
  • views 24888 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc cu prune uscate

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1 păhar prune uscate,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2-3 linguri vin sec,
  • 1½ linguri pastă de roşii,
  • 1½ linguri făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 pahar orez.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele, se sărează, se pipărează şi se prăjeşte cu ceapa tăiată mărunt. Prunele se spală, se înlătură sîmburii, se înăbuşă puţin cu vin. Carnea se amestecă cu prunele şi lichidul în care s-au înăbuşit, se adaugă pasta de roşii prăjită, faina prăjită şi diluată cu bulion, sare şi se înăbuşă pînă este gata. 

Servirea: Într-o farfurie se pune grămăjoară orez fiert, deasupra se pune carnea cu prune, apoi se toarnă sosul în care s-a înăbuşit carnea.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Citeşte mai departe