Filtru pe categorii
  • views 13133 Vizualizări
  • posts 0

Rulade cu carne de porc în foi de varză

Ingrediente:

  • 800 g de ceafă de porc,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • ½ căpăţînă varză murată,
  • 1 pelicula de grăsime,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în patru bucăţi, se bate, se sărează şi se piperează. Ciupercile spălate şi curăţite se taie felii, se prăjesc în ulei. Pe fiecare bucată de carne se pun ciupercile prăjite, se rulează şi se înfăşoară în frunza de varză şi pelicula de grăsime.  Se prăjeşte în ulei pînă la rumenire şi se dă la cuptor cu capac în acelaşi vas, în care s-a prăjit, pînă ce este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Basarabca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
64 locuitori

Basarabca este un sat din comuna Mocra în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Rîbnița și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Basarabca alcătuia 64 de oameni în anul 1999.Satul Basarabca a fost întemeiat în anul 1920.

Citeşte mai departe