Filtru pe categorii
  • views 22092 Vizualizări
  • posts 0

Purceluş la cuptor

Ingrediente:

•    1 purceluş de 1,5-2 kg,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    6-8 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    verdeaţă,
•    legume proaspete pentru decor.

Mod de preparare:

Roadeţi cu cuţitul părul de porc, fără însă să tăiaţi pielea. Frecaţi apoi cu făină şi pîrliţi-o la foc deschis. De la gît faceţi o tăietură laterală, scoateţi măruntaiele, spălaţi bine. Faceţi o marinată din sare, piper, usturoi tocat şi ulei vegetal, ungeţi purceluşul pe interior cu marinata, faceţi tăieturi în regiunea coastelor şi rasolului, introduceţi acest amestec şi acolo. Lăsaţi să se marineze 4-6 ore. Coaseţi tăietura cu aţă albă groasă. Punem purceluşul astfel ca să se sprijine în picioare, îl ungem cu ulei vegetal şi punem tava în rola încinsă bine. Cum numai purceluşul se rumeneşte bine, faceţi focul mic şi stropiţi periodic purceluşul cu sucul pe care-l lasă. Lăsaţi-l la cuptor pînă e gata. Pentru ca în timpul prăjirii să nu se ardă urechile şi coada ele sînt acoperite cu folie de aluminiu. Înainte de a fi servit se înlătură aţa, se taie porţii, dar se lasă împreună pentru a păstra forma purceluşului. Purceluşul poate fi copt şi umplut. În calitate de umplutură pot fi folosite gutuile, merele de soiuri acre, prunele uscate, hrişca, tăieţei amestecaţi cu legume şi măruntaie. Adică acele produse, care îmbibă foarte bine sucul şi grăsimea eliminate în procesul de preparare.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Napadova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
1218 locuitori

Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.

Citeşte mai departe