Filtru pe categorii
  • views 44750 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale cu varză murată

Ingrediente:

•    500 g de carne de porc,
•    1 căpăţină de varză,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    1-2 roşii,
•    3-4 ardei dulci,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 cepe,
•    2-3 linguri de orez,
•    1pahar de smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    2 linguri de verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Tăiaţi ciocanul, separaţi frunzele, tăiaţi fibrele mai groase. Dacă varza e foarte acră, puneţi-o în apă rece. Alegeţi şi tăiaţi frunzele în bucăţi nu prea mari, puneţi umplutura şi formaţi sarmalele. Sarmalele nu trebuie să fie mari, nu mai mari ca nucile, cîte 10-12 sarmale la porţie.

Prepararea umpluturii. Carnea pregătită se taie cubuleţe. Se alege orezul, se spală. Ceapa, rădăcina de pătrunjel se taie mărunt, se prăjeşte pe ulei vegetal, se uneşte cu orezul pregătit se prăjeşte. Carnea tăiată se adaugă în legumele şi orezul prăjit, se pune şi verdeaţa, se piperează, se adaugă roşiile decojite, 1-2 linguri de piure de ardei dulce, bulion şi se amestecă bine.

La fundul cazanului cu fundul gros se pune puţină varză tăiată pai, apoi se pun straturi sarmalele, deasupra se pune la fel varză şi se toarnă bulionul. Se fierb înăbuşit la foc domol pînă sînt gata. Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Medveja

Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Citeşte mai departe