Filtru pe categorii
  • views 18862 Vizualizări
  • posts 0

Gogoşari umpluţi cu carne

Ingrediente:

  • 8 gogoşari,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură pesmeţi din făină de grîu fărîmiţaţi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • ¼ linguriţă de sare de lămîie,
  • pătrunjel.

Pentru umplutură:

  • 400 g carne de porc,
  • 2 linguri orez sau crupe de porumb,
  • 4 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Gogoşarii curăţaţi de peduncul şi seminţe se pun pentru 2-3 minute în apă fierbîndă cu sare şi sare de lămîie. Se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu pesmeţi. Peste ei se toarnă smîntîna, se presară cu brînză şi se dă la cuptor.
Gogoşarii umpluţi se garnisesc cu pătrunjel verde. 

 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele de porumb sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapă mărunţită şi roşii date prin răzătoare, sare, piper şi verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Jora de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Citeşte mai departe