Vinete înăbuşite cu smîntînă
Ingrediente:
- 3-4 vinete,
- 4 cepe,
- 2 linguri de făină de grâu,
- 4 linguri de ulei,
- 2/3 pahar smântână,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.
Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhişinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XIX
- Populația:
- 1763 locuitori
Crasnencoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dimitrova, Ivanovca și Crasnencoe. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnencoe alcătuia 1763 de oameni în anul 2011. Satul Crasnencoe a fost înființat în secolul XIX.