12 octombrie 2010, 11:51 views 21873

Iahnie de vinete


Ingrediente:

•    4-5 vinete,
•    5-6 roşii,
•    2-3 cepe,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    1 lingură de făină,
•    2 ouă,
•    ½ pahar smântână,
•    2 linguri de verdeaţă tăiată,
•    1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    1 lingură de pesmeţi,
•    ½ lingură de unt,
•    1/3 pahar ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin.
 
Mod de preparare:

Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie feliuţe. într-o tigaie unsă cu unt se pun vinetele, roşiile, ceapa, se adaugă puţină sare, piper, o foaie de dafin. Se toarnă un amestec din ou bătut, smîntînă, faină prăjită (sare după gust). Se presară cu brînza, amestecată cu pesmeţi. Brînza poate fi înlocuită cu caşcaval tare. Se coace în cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.