Roşii prăjite, cu usturoi şi brînză
Ingrediente:
- 8 roşii,
- 1 lingură ulei,
- 2 linguri brânză dată prin răzătoare,
- 1-2 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Roşiile se taie în doua, se presară cu sare şi piper, se prăjesc pe o parte şi pe alta (mai întâi cu tăietura în sus, apoi invers). Înainte de a fi servite, se presară cu brânză, verdeaţă şi usturoi mărunţit.
Roşiile pot servi drept garnitură pentru carne, scrob sau omletă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1536
- Populația:
- 2529 locuitori
Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.