Filtru pe categorii
  • views 11915 Vizualizări
  • posts 0

Roşii umplute cu legume

Ingrediente:

  • 8-12 roşii,
  • ¾ pahar smântână,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 1 vânătă,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingură  de brânză dată prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun pe tavă, se presară cu mărar tăiat, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă. Smântână se serveşte separat.

Prepararea umpluturii: Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime, se fierb în apă sărată 2-5 minute, se prăjesc cu morcov, tăiat cuburi, se adaugă ceapa prăjită, pulpa de roşii, se prăjesc toate la un loc, se condimentează cu sare şi piper, se răceşte. Se amestecă cu un ou crud şi brânza dată prin răzătoare.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Basarabca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
64 locuitori

Basarabca este un sat din comuna Mocra în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Rîbnița și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Basarabca alcătuia 64 de oameni în anul 1999.Satul Basarabca a fost întemeiat în anul 1920.

Citeşte mai departe