13 octombrie 2010, 12:23 views 25703

Ciuperci înăbuşite cu fasole

Ingrediente:

  • 600 g ciuperci,
  • 1 pahar fasole,
  • 3 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc cu ceapă. Fasolea se fierbe. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare şi se prăjesc. Usturoiul se pisează. Se amestecă totul, se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă la foc încet 10-15 minute.

Se servesc presărate cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.