Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă
Ingrediente:
- 10-12 roşii,
- ½ lingură unt,
- 4 linguri smântână,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de salată verde,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- ½ pahar porumb fiert sau conservat,
- 1 ou,
- 1 lingură unt,
- 1 lingură de caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri de ceapă verde tăiată,
- 2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate anterior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor.
Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se amesteca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1610
- Populația:
- 6304 locuitori
Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.