Filtru pe categorii
  • views 11641 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi cu turte


 

Ingrediente:

•    1 kg de cartofi tineri,
•    2 morcovi,
•    3 cepe,
•    2 rădăcini de pătrunjel,
•    3 roşii,
•    ½ pahar de ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1-2 foi de dafin,
•    1 lingură verdeaţă tăiată

Pentru turte:
•    1 ou,
•    ½ pahar apă,
•    1½ pahar făină de grîu,
•    2 linguri de brînză de oi,
•    2 linguri de brînză de vaci,
•    1-2 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Din făină, apă şi ouă frămîntaţi aluatul. Întindeţi-l într-un strat subţire (2 mm), stropiţi-l cu ulei, presăraţi-l cu amestecul din brînză de oi şi brînza de vaci. Formaţi rulade subţiri cu diametrul de pînă la 3 cm. Tăiaţi în bucăţi de 3-4 cm lungime.

Cartofii curăţaţi se marinează în ulei, amestecat cu sare şi piper. Se dau la cuptor într-o tava, la temperatura de 200 grade pentru 20 de minute. Morcovul se taie felii rotunde, se prăjeşte în ulei, ceapa se taie felii. Într-un ceaun se pun cartofii, morcovul, ceapa, deasupra se pun turtele, pe care se pune rădăcina de pătrunjel şi foile de dafin. Se presară cu verdeaţă. Se toarnă sucul a 3 roşii, se sărează. Se dă la cuptor, bine acoperit cu un capac, se prepară la temperatura de 200 de grade, timp de 30-35 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Prepeliţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Citeşte mai departe