12 octombrie 2010, 11:23 views 29263

Vinete cu ardei graşi şi roşii

Ingrediente:

  • 3 vinete,
  • 5-6 ardei graşi,
  • 6-7 roşii,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată

Mod de preparare:

Vinetele se taie în patru, se fierb în apă puţin sărată 2-5 minute, se scurg. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie rondele, ceapa şi ardeii se taie inele. Pe fundul tigăii se pun un rând de roşii, un rând de ceapă, deasupra bucăţele de vinete şi un strat de ardei. Se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă. Deasupra se mai pune un strat de roşii. Se acoperă cu un capac şi se pun la foc slab. Când legumele vor lăsa suc, se va turna ulei. Din când în când tigaia se va scutura, pentru ca roşiile să nu se lipească de fund. Când mâncarea este aproape gata, tigaia se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc fierbinţi, ornate cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhişinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
118 locuitori

Frunzăuca este un sat din cadrul comunei Hrușca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Camenca și la 176 km de Chișinău. Populaţia satului Frunzăuca alcătuia 118 oameni în anul 2011. Satul Frunzăuca a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.