Filtru pe categorii
  • views 7938 Vizualizări
  • posts 0

Dovleac prăjit cu roşii

Ingrediente:

  • 800 g dovleac,
  • 6-7 roşii,
  • 125 g unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 lingură brînză dată prin răzătoare,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel tăiată.

Mod de preparare:

Roşiile se taie în două şi se prăjesc. Dovleacul se curăţă de coajă, se taie feliuţe, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte pe ambele părţi până se rumeneşte. Se pune în farfurii, deasupra se pun roşiile, toate se presară cu verdeaţă şi brânză.

Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gherșunovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
136 locuitori

Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.

Citeşte mai departe