12 octombrie 2010, 17:16 views 22393

Budincă cu dovleac și mere

Ingrediente:

•    800 g dovleac,
•    2 mere,
•    2 linguri crupe de griș,
•    4 ouă,
•    1 pahar de lapte,
•    4 linguri de unt,
•    2 linguri de zahăr,
•    2 linguri de stafide,
•    1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se taie bucăţele mici, se fierbe puţin în lapte cu unt. Se toarnă crupe de griş şi se fierbe pînă este gata, amestecîndu-se permanent. Merele curăţate de coajă se dau prin răzătoare mășcată, se amestecă cu dovleac, stafidele opărite, gălbenuşurile bătute şi albuşurile, bătute separat cu zahăr. Masa obţinută se pune pe o tavă unsă cu unt, se acoperă cu un strat subţire de smîntînă şi se dă la cuptor.
Înainte de a se servi, budinca se acoperă cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.