Roşii umplute cu vinete
Ingrediente:
- 8-12 roşii,
- 1 lingură brânză nesărată (caş) dată prin răzătoare ,
- ¾ pahar smântână,
- sare,
- foi de salată verde,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar tocată.
Pentru umplutură:
- 1 vânătă,
- 1 ceapă,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri orez,
- 1 ou,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi leuştean tăiată.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun în tavă, se presară cu brânză, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde. Smântână se serveşte separat.
Prepararea umpluturii:
Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute ca să se scurgă zeama amară. Se taie cuburi, se prăjesc, se adaugă ceapa prăjită, miezul de roşii, se prăjesc toate la un loc, se pune sare şi piper, se răcesc. Legumele se amestecă cu un ou fiert (la dorință) şi mărunţit, cu orezul fiert, verdeaţa şi usturoiul pisat. Se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1495
- Populația:
- 2483 locuitori
Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.