12 octombrie 2010, 16:10 views 16992

Varză umplută cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 căpăţînă de varză,
  • sare,
  • 1 păhar smîntînă,
  • ½ pahar de cașcaval tare.

Pentru umplutură:

  • 6-8 ciuperci shampignions,
  • 2 cepe,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri de crupe de porumb sau orez,
  • 2 linguri de unt,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Varza se fierbe întreagă în apă sărată. Frunzele se desfac şi între ele se pune în starturi egale umplutura. Se înveleşte varza în tifon, ca să i se dea forma unei căpăţîni, se pune înapoi în apa în care a fiert şi se fierbe la foc încet până este gata. Căpăţînă se scoate din tifon, se pune într-o farfurie şi se taie felii. Deasupra se toarnă smîntînă.

Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se taie fidea, se prăjesc cu ceapă. Se fierb crupele de porumb, se amestecă cu ciupercile prăjite, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.