Filtru pe categorii
  • views 10936 Vizualizări
  • posts 0

Varză umplută cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 căpăţînă de varză,
  • sare,
  • 1 păhar smîntînă,
  • ½ pahar de cașcaval tare.

Pentru umplutură:

  • 6-8 ciuperci shampignions,
  • 2 cepe,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri de crupe de porumb sau orez,
  • 2 linguri de unt,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Varza se fierbe întreagă în apă sărată. Frunzele se desfac şi între ele se pune în starturi egale umplutura. Se înveleşte varza în tifon, ca să i se dea forma unei căpăţîni, se pune înapoi în apa în care a fiert şi se fierbe la foc încet până este gata. Căpăţînă se scoate din tifon, se pune într-o farfurie şi se taie felii. Deasupra se toarnă smîntînă.

Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se taie fidea, se prăjesc cu ceapă. Se fierb crupele de porumb, se amestecă cu ciupercile prăjite, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chetriş

Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1697 locuitori

Chetriş este un sat şi comună din raionul Făleşti. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1697 de oameni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrişul Nou și Chetriş. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 167 km de Chișinău. Satul Chetriș a fost menționat documentar în anul 1803.

Citeşte mai departe