13 octombrie 2010, 11:32 views 17460

Budincă de morcovi cu mere

 

Ingrediente:

  • 8 morcovi,
  • 4 mere,
  • 2 linguri crupe de gris,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură de  pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ¾ pahar lapte,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare.

Mod de preparare:

Morcovii se taie mărunt şi se fierb puţin. Separat, se fierbe un terci dens de gris cu lapte, se adaugă morcovul, merele curăţate de coajă şi date prin răzătoare mășcată, gălbenuşurile bătute cu zahăr, untul şi sarea. Se amestecă. Albuşurile se bat şi atent se adaugă la celelalte. Se pune într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, deasupra se toarnă smîntîna şi se dă la cuptor.

Budinca se taie felii. Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
2003 locuitori

Caşunca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Caşunca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2003 oameni. Satul Caşunca a fost înființat în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.