12 octombrie 2010, 15:20 views 18859

Ciulama cu fasole păstăi cu sos alb


Ingrediente:

•    1 kg fasole păstăi,
•    300 g carne de porc,
•    2 linguri făină de grîu,
•    2-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, se spală, se fierbe 2-3 minute în apă puţin sărată, se strecoară. Carnea se taie fidea, se prăjeşte, se adaugă fasolea, se mai prăjeşte încă 2-3 minute. Se toarnă sos alb, se adaugă sare, piper, o jumătate din verdeaţă şi usturoiul mărunţit. Se dă la cuptor.

Prepararea sosului:
Făina se rumeneşte, se amestecă cu bulion, se fierbe, se strecoară. Sosul trebuie să fie dens.

Se serveşte presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.