Filtru pe categorii
  • views 37001 Vizualizări
  • posts 0

„Degeţele” ca la Comrat din aluat nedospit

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    1,5 pahar de apă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de oţet de masă,
•    2 pahare de brînză dată prin răzătoare, de dorit de oi.

Mod de preparare:

Din făină, apă, sare, oţet şi ulei vegetal se face un aluat. Acesta trebuie să fie elastic, nu foarte tare. Împărţim în bile. Lăsăm aluatul să se odihnească, întindem aluatul maxim de subţire, apoi cu mîinile întindem pe pînză, fără să-l rupem însă. Marginile groase le tăiem, stropim cu ulei vegetal, punem brînza dată prin răzătoare, împrăştiind-o. Cu ajutorul pînzei o facem ruladă şi o tăiem astfel ca să obţinem bucăţi de 80 cm (vezi reţeta Tehnica preparării aluatului nedospit).

Dăm la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru circa 10-12 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gherman

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Citeşte mai departe