Filtru pe categorii
  • views 18118 Vizualizări
  • posts 0

Clătite „Toamna de aur”

Ingrediente:

Pentru aluat:
•    1 pahar de făină de grîu,
•    2½ pahare de lapte,
•    3ouă,
•    3linguri de zahăr,
•    2linguri de ulei.

Fructe conservate:
•    pere,
•    piersici sau caise,
•    vişine fără sîmburi − 500 g în total.
•    600-800 g de îngheţată plombir,
•    2 pahare de frişcă bătură (vezi reţeta „Prune uscate umplute de nuci cu frişcă”),
•    2 linguri de ciocolată dată prin răzătoare.

Mod de preparare:

Facem clătitele. Separăm fructele de suc, le tăiem cubuleţe. Pe clătitele răcite punem îngheţata, fructele, le rulăm în rulade nu prea mari. Le tăiem  sub un unghi de 45 de grade, le punem pe farfurii sau în vase pentru desert, le ornăm cu frişcă bătută cu ajutorul sacului cofetarului cu dispozitiv zîmţat, presărăm cu ciocolată, ornăm cu fructe. Ase servi imediat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dobruşa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe