Filtru pe categorii
  • views 186783 Vizualizări
  • posts 0

Babă albă

Ingrediente:

  • 2 pahare de tăieţei,
  • 10 ouă,
  • 1 pahar de zahăr,
  • ½ linguriţă de sare,
  • 2 g de vanilină,
  • ½ pahar de stafide,
  • 3 linguri de unt,
  • 2 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Tăieţeii se fierb în apă nesărată cu adaos de ulei vegetal. Se strecoară. Se opăresc stafidele, se topeşte untul. Se amestecă ouăle cu zahăr şi sare, se adăugă vanilina. Uniţi amestecul cu tăieţeii şi stafidele, amestecaţi. Tava de copt sau tigaia cu margini înalte se unge cu unt, se toarnă masa. Se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) şi se coace 10 minute la temperatura de 250 grade, 40 de minute la temperatura de 150 de grade.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Teleşeuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
617 locuitori

Teleşeuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teleşeuca și Teleşeuca Nouă. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 617 oameni. Satul Teleșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe