Filtru pe categorii
  • views 63384 Vizualizări
  • posts 0

Învîrtită cu brînză

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1½ pahare faină de grîu,
  • 1 ou,
  • ½ pahar unt topit,
  • 8 linguri margarină topită,
  • 1 linguriţă ulei,
  • 2/3 pahar apă,
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 2 pahare brînză dată prin răzătoare,
  • 3 linguriţe unt topit,
  • 1 lingură mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit sau cu margarina, se presară cu brînză şi mărar şi se răsucesc rulade. Din rulade se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Citeşte mai departe