Filtru pe categorii
  • views 11244 Vizualizări
  • posts 0

Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi

Ingrediente:

  • 1 pahar cu vîrf de făină de grîu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar lapte,
  • 2-3 linguri pastă de ardei graşi roşii,
  • 200 g brînză,
  • 3 linguri unt,
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare:

Se pregăteşte un amestec de lapte rece, ouă crude, pastă de ardei şi sare. Făina cernută se pune grămăjoară, în centru se face o adîncitură, în ea se toarnă amestecul. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se întinde în 2-3 foi, se presară cu faină, se taie şuviţe subţiri, se usucă, Tăieţeii se fierb în apă puţin sărată, se strecoară şi se stropesc cu ulei.
Tăieţeii se servesc presăraţi cu brînză dată prin răzătoare.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rudi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1118 locuitori

Rudi este un sat şi comună din raionul Soroca. Rudi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1118 oameni. Satul Rudi a fost menționat documentar în anul 1463.

Citeşte mai departe