Filtru pe categorii
  • views 13659 Vizualizări
  • posts 0

Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi

Ingrediente:

  • 1 pahar cu vîrf de făină de grîu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar lapte,
  • 2-3 linguri pastă de ardei graşi roşii,
  • 200 g brînză,
  • 3 linguri unt,
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare:

Se pregăteşte un amestec de lapte rece, ouă crude, pastă de ardei şi sare. Făina cernută se pune grămăjoară, în centru se face o adîncitură, în ea se toarnă amestecul. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se întinde în 2-3 foi, se presară cu faină, se taie şuviţe subţiri, se usucă, Tăieţeii se fierb în apă puţin sărată, se strecoară şi se stropesc cu ulei.
Tăieţeii se servesc presăraţi cu brînză dată prin răzătoare.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pelinia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1758
Populația:
7538 locuitori

Pelinia este un sat şi comună din raionul Drochia. Pelinia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7538 de oameni. Satul Pelinia a fost menționat documentar în anul 1758.

Citeşte mai departe