Filtru pe categorii
  • views 51677 Vizualizări
  • posts 0

„Cîvîrma” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

Pentru aluat:
•   Aluat dospit (vezi reţeta „Locum”) sau varianta modernă lavaş gata.

Pentru umplutură:
•    2 pahare de brînză de vaci sau brînză de oi dată prin răzătoare,
•    0,5 pahare de stafide,
•    3-4 linguri de zahăr,
•    vanilie,
•    sare,
•    2-2,5 pahare de brînză de vaci.

Pentru dres:
•    2 ouă,
•    4 linguri de unt,
•    2 pahare de smîntînă,
•    sare.

Mod de preparare:

Preparaţi aluat dospit (vezi reţeta „Locum”), întindeţi bine aluatul (sau desfaceţi lavaşul) atît cît să acopere fundul formei pentru copt, ungeţi în prealabil cu 2 linguri de unt topit forma. Jumătate din foaie se presară cu brînza de vaci sau cu brînză de oi dată prin răzătoare, acoperiţi cu partea liberă, lipiţi marginile. Presaţi un pic semifabricatul în lăţime, puneţi-o într-o formă cu margini înalte, unsă cu untul rămas. Ouăle se bat cu smîntînă, se sărează, se toarnă deasupra şi să dă la cuptor, acesta fiind bine încins înainte, se coace la temperatura de 200 de grade timp de 30-40 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bularda

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
149 locuitori

Bularda este un sat din cadrul comunei Dereneu, raionul Călăraşi. Satul Bularda se află la distanţa de 34 km de orașul Călăraşi și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 149 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1620.

Citeşte mai departe