Filtru pe categorii
  • views 50223 Vizualizări
  • posts 0

Muli dulci în ceaun

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 1 pahar făină de grîu,
  • 2 ½ pahare lapte,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri ulei.

Pentru umplutură:

  • ½ kg brînză de vaci,
  • ½ pahar stafide,
  • 5 linguri zahăr,
  • 2 g vanilină.

Separat: 1/5 pahar de unt topit.


Prepararea clătitelor:

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi faină, adăugîndu-se treptat laptele şi albuşurile bătute, sare şi ulei. Amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute. Într-o tigaie călită, unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătitele subţiri. Se taie triunghiuri mici, se pune umplutura pe fiecare, apoi se înveleşte în formă de punguţă. Muli umplute se pun într-o oală mică de ceramică sau într-un ceaunel, se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor cu capac pentru 7-10 minute. Se servesc cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Stafidele se spală. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, stafidele zahăurul vanilat (opţional), se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tochile-Răducani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1474 locuitori

Tochile-Răducani este un sat şi comună din raionul Leova. Tochile-Răducani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1474 de oameni. Satul Tochile-Răducani a fost menționat documentar în anul 1489.

Citeşte mai departe