Filtru pe categorii
  • views 46128 Vizualizări
  • posts 0

Muli dulci în ceaun

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 1 pahar făină de grîu,
  • 2 ½ pahare lapte,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri ulei.

Pentru umplutură:

  • ½ kg brînză de vaci,
  • ½ pahar stafide,
  • 5 linguri zahăr,
  • 2 g vanilină.

Separat: 1/5 pahar de unt topit.


Prepararea clătitelor:

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi faină, adăugîndu-se treptat laptele şi albuşurile bătute, sare şi ulei. Amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute. Într-o tigaie călită, unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătitele subţiri. Se taie triunghiuri mici, se pune umplutura pe fiecare, apoi se înveleşte în formă de punguţă. Muli umplute se pun într-o oală mică de ceramică sau într-un ceaunel, se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor cu capac pentru 7-10 minute. Se servesc cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Stafidele se spală. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, stafidele zahăurul vanilat (opţional), se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mîrzeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
824 locuitori

Mîrzeşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mîrzeşti și Mîrzaci. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 824 de oameni. Satul Mîrzești a fost menționat documentar în anul 1470.

Citeşte mai departe