Filtru pe categorii
  • views 13450 Vizualizări
  • posts 0

Tăieţei cu mac şi unt

Ingrediente:

  • 3 pahare făină de grîu,
  • 3 linguri mac,
  • 6 ouă,
  • 1 lingură zahăr,
  • sare,
  • 100 g unt.

Mod de preparare:

Macul se opăreşte timp de 10-15 minute, se strecoară prin sită şi se răceşte. Făina se cerne pe masă grămăjoară, se adaugă sare, zahărul şi macul. Ouăle se bat, se adaugă la faină şi se frămîntă aluatul dens. Se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se împarte în bile, din fiecare bilă se întinde cîte o foaie cu grosimea de 2 mm, apoi se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm şi se usucă. Fîşiile se pun una peste alta, se taie şuviţe subţiri şi se fierb.
Tăieţeii se servesc cu unt. Pot fi serviţi şi ca fel de mîncare aparte sau ca garnitură.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tătăreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Citeşte mai departe