„Macarina” (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 2 pahare de făină,
• 0,5 pahare de lapte,
• 2 ouă, sare,
• 1 pahar de brînză nesărată de vaci,
• 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Din făină, lapte cald şi sare, facem un aluat tare, îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute. Pe tava presărată cu făină, întindem o foaie de 1,5-2 mm, tăiem turta triunghiuri sau romburi. Le punem în apă fierbîndă sărată. „Macarinele” gata se scot cu o lingură-strecurătoare sau le trecem prin strecurătoare. Lăsăm să se scurgă apa le amestecăm cu untul topit, cu brînza de vaci sau de oi.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1436
- Populația:
- 5960 locuitori
Slobozia Mare este un sat și comună din raionul Cahul. Slobozia Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5960 de oameni. Satul Slobozia Mare a fost menționat documentar în anul 1436.