Filtru pe categorii
  • views 34698 Vizualizări
  • posts 0

„Degeţele” ca la Comrat din aluat nedospit

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    1,5 pahar de apă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de oţet de masă,
•    2 pahare de brînză dată prin răzătoare, de dorit de oi.

Mod de preparare:

Din făină, apă, sare, oţet şi ulei vegetal se face un aluat. Acesta trebuie să fie elastic, nu foarte tare. Împărţim în bile. Lăsăm aluatul să se odihnească, întindem aluatul maxim de subţire, apoi cu mîinile întindem pe pînză, fără să-l rupem însă. Marginile groase le tăiem, stropim cu ulei vegetal, punem brînza dată prin răzătoare, împrăştiind-o. Cu ajutorul pînzei o facem ruladă şi o tăiem astfel ca să obţinem bucăţi de 80 cm (vezi reţeta Tehnica preparării aluatului nedospit).

Dăm la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru circa 10-12 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alcedar

Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Citeşte mai departe