Filtru pe categorii
  • views 14940 Vizualizări
  • posts 0

„Kaimaklî” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    1 pahar cu apă,
•    3 pahare de brînză de vaci,
•    3 linguri de unt,
•    2 linguri de smîntînă,
•    3 ouă, sare.

Mod de preparare:

Cerneţi făina, adăugaţi 1 ou, 1/3 de smîntînă, o jumătate de pachet de unt. Faceţi aluatul, întindeţi-l în 2 foi. O foaie ungeţi-o cu unt, pe ea puneţi brînza sărată, acoperiţi-o cu cea de-a 2 foaie. Puneţi în tava unsă cu unt, semifabricatul din aluat. Bateţi smîntîna rămasă şi ouăle. Turnaţi deasupra şi daţi la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 25-30 de minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Costeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Citeşte mai departe