Filtru pe categorii
  • views 20699 Vizualizări
  • posts 0

„Ghiozlemea” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    1 pahar de lapte sau chefir,
•    0,5 lingură de zahăr,
•    1 linguriţă de drojdii praf,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    sare.

Mod de preparare:

Prepararea aluatului: Dizolvăm drojdiile în lapte cald cu zahăr, adăugăm sare, smîntînă, făină. Facem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească timp de 1 oră la loc cald, acoperit cu o pînză. Împărţim în bile. Întindem turtele în foi rotunde pe masa presărată cu făină, pe o parte punem umplutura, acoperim cu partea fără umplutură, lipim marginile, dîndu-i formă plată. Prăjim plăcintele pe tigaia încinsă în ulei vegetal.

Umplutura poate fi diferită: ou fiert cu ceapă verde, brînză de vaci, brînză de oi dată prin răzătoare etc.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cimişlia

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Citeşte mai departe