Filtru pe categorii
  • views 18924 Vizualizări
  • posts 0

Clătite „Toamna de aur”

Ingrediente:

Pentru aluat:
•    1 pahar de făină de grîu,
•    2½ pahare de lapte,
•    3ouă,
•    3linguri de zahăr,
•    2linguri de ulei.

Fructe conservate:
•    pere,
•    piersici sau caise,
•    vişine fără sîmburi − 500 g în total.
•    600-800 g de îngheţată plombir,
•    2 pahare de frişcă bătură (vezi reţeta „Prune uscate umplute de nuci cu frişcă”),
•    2 linguri de ciocolată dată prin răzătoare.

Mod de preparare:

Facem clătitele. Separăm fructele de suc, le tăiem cubuleţe. Pe clătitele răcite punem îngheţata, fructele, le rulăm în rulade nu prea mari. Le tăiem  sub un unghi de 45 de grade, le punem pe farfurii sau în vase pentru desert, le ornăm cu frişcă bătută cu ajutorul sacului cofetarului cu dispozitiv zîmţat, presărăm cu ciocolată, ornăm cu fructe. Ase servi imediat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chirianca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1203 locuitori

Chirianca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Chirianca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Chirianca a fost menționat documentar în anul 1622.

Citeşte mai departe