Filtru pe categorii
  • views 45976 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu ciuperci şi cartofi

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte şi învîrtite, 1 variantă.  

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 8-10 ciuperci,
  • 2-3 cepe,
  • 4 linguri unt,
  • 1/2 pahar ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se prepară aluatul după reţeta Aluat pentru plăcinte şi învîrtite, se împarte în porţiuni mici, fiecare se întinde, se pune în mijloc umplutura, marginile se unesc la centru, se prind, şi se apasă uşor, pentru a si da forma plată; se prăjeşte în ulei pe ambele părţi într-o tigaie. Pentru ca plăcintele să se prăjească bine şi să devină moi, tigaia se acoperă cu un capac. 

Prepararea umpluturii: Ceapa tăiată cuburi şi rumenită se adaugă la cartofii fierţi zdrobiţi, apoi ciupercile fierte tăiate mărunt, sare, piper negru măcinat. Se amestecă.  

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grinăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
1164 locuitori

Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.

Citeşte mai departe