Filtru pe categorii
  • views 11939 Vizualizări
  • posts 0

Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi

Ingrediente:

  • 1 pahar cu vîrf de făină de grîu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar lapte,
  • 2-3 linguri pastă de ardei graşi roşii,
  • 200 g brînză,
  • 3 linguri unt,
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare:

Se pregăteşte un amestec de lapte rece, ouă crude, pastă de ardei şi sare. Făina cernută se pune grămăjoară, în centru se face o adîncitură, în ea se toarnă amestecul. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se întinde în 2-3 foi, se presară cu faină, se taie şuviţe subţiri, se usucă, Tăieţeii se fierb în apă puţin sărată, se strecoară şi se stropesc cu ulei.
Tăieţeii se servesc presăraţi cu brînză dată prin răzătoare.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Trinca

Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
3108 locuitori

Trinca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Trinca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe rîul Drăghiște, la 25 km de orașul Edineț și la 40 de km de stația de cale ferată Lipcani. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3108 oameni.

Citeşte mai departe