20 octombrie 2010, 14:31 views 24747

Mălai cu magiun

Ingrediente pentru 1 kg de produs:

  • 2 pahare făină de porumb,
  • 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
  • 2 pahare lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • sare,
  • vanilină,
  • un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
  • 4 linguri unt,
  • 1/2 lingură ulei,
  • 2 ouă,
  • 1/2 pahar magiun,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • 1/2 pahar miez de nucă,
  • 1 ou.

Mod de preparare:

Se prepară mălaiul după reţeta Mălai. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pepene galben, mere, gutui).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
3186 locuitori

Zubreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Zubreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3186 de oameni. Satul Zubrești a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.