Filtru pe categorii
  • views 40416 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu mere

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 10-12 mere,
  • ½ pahar zahăr,
  • ½ linguriţă scorţişoară.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230-240 °C

Prepararea umpluturii: Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare măşcată, se presară cu zahăr şi scorţişoară, se foloseşte imediat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Citeşte mai departe