Filtru pe categorii
  • views 29951 Vizualizări
  • posts 0

Plăcinte cu cartofi şi brînză

Ingrediente:

Penru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 100 g brînză dată prin răzătoare măruntă,
  • 4 linguri unt,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingură mărar tocat,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se ung cu ou, se adună spre centru şi se lipesc, plăcintelor li se dă o formă plată. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230- 240 °C.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se pun într-o cratiţă cu apă fierbîndă, puţin sărată. Cu 5 minute înainte de a fi gata cartofii, apa se scurge, se adaugă o bucăţică de unt şi cartofii se fierb cu capac pînă sunt gata. Apoi se dau prin răzătoare, se adaugă restul untului, brînza, mărarul, se piperează după gust.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chioselia Mare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
745 locuitori

Chioselia Mare este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Chioselia Mare. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Cahul și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Chioselia Mare a fost menționat documentar în anul 1765.

Citeşte mai departe