Filtru pe categorii
  • views 31714 Vizualizări
  • posts 0

Mălai

Ingrediente pentru 1 kg de mălai:

  • 2 pahare făină de porumb,
  • 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
  • 2 pahare lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • sare, vanilină,
  • un pic de bicarbonat de sodiu,
  • 4 linguri unt,
  • ½ lingură ulei,
  • 2 ouă.

Mod de preparare:

În făina cernută se toarnă lapte fiert (fierbinte), se pune zahăr şi sare, se amestecă şi se acoperă cu un şerveţel de pînză. Cînd se răceşte se adaugă făina de grîu cernută, amestecată cu bicarbonat şi vanilină şi se frămîntă aluatul. Cînd aluatul este aproape gata, se adaugă untul topit, se mai frămîntă puţin şi să lasă pentru 20-30 minute. Într-o tavă unsă cu ulei se pune aluatul, se unge cu gălbenuş şi se pune la copt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pîcalova

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe