Filtru pe categorii
  • views 33062 Vizualizări
  • posts 0

Mălai

Ingrediente pentru 1 kg de mălai:

  • 2 pahare făină de porumb,
  • 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
  • 2 pahare lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • sare, vanilină,
  • un pic de bicarbonat de sodiu,
  • 4 linguri unt,
  • ½ lingură ulei,
  • 2 ouă.

Mod de preparare:

În făina cernută se toarnă lapte fiert (fierbinte), se pune zahăr şi sare, se amestecă şi se acoperă cu un şerveţel de pînză. Cînd se răceşte se adaugă făina de grîu cernută, amestecată cu bicarbonat şi vanilină şi se frămîntă aluatul. Cînd aluatul este aproape gata, se adaugă untul topit, se mai frămîntă puţin şi să lasă pentru 20-30 minute. Într-o tavă unsă cu ulei se pune aluatul, se unge cu gălbenuş şi se pune la copt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soroca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Citeşte mai departe