Filtru pe categorii
  • views 41239 Vizualizări
  • posts 0

Mălai

Ingrediente pentru 1 kg de mălai:

  • 2 pahare făină de porumb,
  • 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
  • 2 pahare lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • sare, vanilină,
  • un pic de bicarbonat de sodiu,
  • 4 linguri unt,
  • ½ lingură ulei,
  • 2 ouă.

Mod de preparare:

În făina cernută se toarnă lapte fiert (fierbinte), se pune zahăr şi sare, se amestecă şi se acoperă cu un şerveţel de pînză. Cînd se răceşte se adaugă făina de grîu cernută, amestecată cu bicarbonat şi vanilină şi se frămîntă aluatul. Cînd aluatul este aproape gata, se adaugă untul topit, se mai frămîntă puţin şi să lasă pentru 20-30 minute. Într-o tavă unsă cu ulei se pune aluatul, se unge cu gălbenuş şi se pune la copt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Egoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1078 locuitori

Egoreni este un sat şi comună din raionul Soroca. Egoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1078 de oameni. Satul Egoreni a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe